Hapatteet: Käynyt elintarvikkeet, jotka ovat hyväksi terveydelle
On 26 lokakuun, 2021 by adminFermentoidut elintarvikkeet sisältävät runsaasti hyviä bakteereja, jotka voivat parantaa ruoansulatusta, parantaa vastustuskykyäsi ja ylläpitää terveellistä painoasi. Tässä on 7 fermentoitua ruokaa, jotka eivät ole vain maukkaita, vaan myös hyviä terveydellesi. Tarkista ne alta:
- Kefiiri Hiivasta
, bakteereista ja maidosta valmistettu kefiiri on viljelty maitotuote, joka voi parantaa ruoansulatusta ja luuston terveyttä. Tutkimus osoittaa, että kefiriä syövien laktoosi-intoleranttien ruoansulatus on parantunut, koska kefirissä on vähemmän laktoosipitoisuutta kuin maidossa.
- Kimchi
OstaAasian supermarketissa ja saatat saada kimchiä jääkaappiosastollaan yhdessä muiden elintarvikkeiden, kuten suolakurkkujen ja jogurttien kanssa. Kimchi on mausteinen marinoitu kaalikaali, jota käytetään usein lisukkeena tai lisätään patoihin. Se sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten K -vitamiinia, joka auttaa pitämään luut terveinä, ja probiootteja, jotka ylläpitävät tervettä ruoansulatusjärjestelmää.
- Tempeh
Soijapavuista valmistettu tempeh on loistava proteiinilihan korvike, jolla on kiinteä ja pureskeltava rakenne. Se sisältää runsaasti probiootteja, joiden on osoitettu vähentävän sydänsairauksien riskiä. Lisäksi tutkimus on osoittanut, että vähintään 25 gramman tempehin syöminen päivittäin 6 viikon ajan oli johtanut tutkimukseen osallistuvien kokonaiskolesterolipitoisuuden laskuun elintarvikkeessa olevan soijaproteiinin vuoksi.
- Natto
Natto on japanilainen peruselintarvike, joka on myös valmistettu soijapavuista. Se sisältää runsaasti kuitua, mikä lisää ulosteeseesi irtotavaraa, mikä auttaa sinua saamaan säännöllisen suolen ja pitämään suoliston terveenä. Se on myös loistava K -vitamiinin lähde, joka auttaa lisäämään aineenvaihduntaa parantamalla luuston terveyttä.
- Miso
Usein käytetään eri japanilaisten ruokien mausteena, miso valmistetaan soijapavuista, suolasta ja koji -sienestä. Se sisältää runsaasti entsyymejä, jotka lisäävät probiootteja, jotka voivat auttaa ylläpitämään tervettä ruoansulatusjärjestelmää. Lisäksi se sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten kuparia, sinkkiä, proteiineja ja K- ja B12 -vitamiineja, jotka voivat auttaa vahvistamaan yleistä immuunijärjestelmääsi.
- Jogurtti
Fermentoimalla maitoa, jogurtti on suosittu valinta ihmisille, jotka haluavat menettää kehon rasvaa tai säilyttää terveellisen painonsa alhaisen kaloripitoisuutensa vuoksi. Lisäksi siinä on hyvä määrä proteiinia, joka voi antaa sinulle enemmän energiaa harjoitusten tekemiseen ja polttaa enemmän kaloreita. Yksi kuppi jogurttia voi myös tarjota 50% päivittäisestä kalsiumin tarpeesta, mikä edistää luiden ja hampaiden terveyttä.
- Kombucha
Kombucha valmistetaan lisäämällä bakteereja ja hiivaa mustaan tai vihreään teeseen. Se on loistava probioottien lähde, joka voi täydentää suolistasi hyvillä bakteereilla ja parantaa siten yleistä ruoansulatuskanavan terveyttä. Sen sanotaan myös ehkäisevän syöpää, koska se voi poistaa kehosi vapaista radikaaleista, jotka voivat edistää syöpäsolujen kasvua.
Vastaa