Blog
Hapatteet:Hedelmät viinireseptien kannattaa kokeilla
On 26 lokakuun, 2021 by adminHedelmäviinit valmistetaan monenlaisista perusaineista, jotka käyvät alkoholijuomien tuottamiseksi. Näissä viineissä käytetyt hedelmät vaihtelevat sen valmistusalueen mukaan.
Oikeilla ainesosilla ja materiaaleilla voit helposti luoda oman viinin. Tässä on joitain helpoimpia hedelmäviinireseptejä, joita voit kokeilla kotona:
Ananasviini
- Laita kattilaan 1 350 ml vettä ja anna sen kiehua 20 minuuttia. Kun se on valmis, aseta se sivuun muutamaksi minuutiksi ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Pese keraaminen tai lasipurkki lämpimällä vedellä ja anna sen istua auringon alla muutaman tunnin ajan.
- Aseta neilikka, sokeri, vehnäjyvät, kaneli ja ananas purkkiin. Lisää haalea vesi purkkiin ja sekoita puulusikalla.
- Muista sekoittaa hyvin ennen hiivan lisäämistä seokseen. Laita puhdas kangas purkin kannen päälle. Peitä koko aukko ja kiinnitä kangas paikalleen narulla.
- Säilytä purkki huoneenlämmössä 7 päivää. Sekoita sisältö kerran päivässä, jotta se kävelee kunnolla. Seitsemännen päivän jälkeen älä sekoita seosta ja anna sen seistä vielä 7 päivää. Vältä purkin ravistamista, jotta ainekset laskeutuvat.
- Siivilöi viini 15. päivänä ja purista ainekset ulos saadaksesi mehua. Huomaat, että viini näyttää samealta, mikä on ainesosien normaali reaktio. Anna purkin olla rauhassa muutaman tunnin ajan, jotta viini kirkastuu.
- Kun viini alkaa kirkastua, kaada se steriileihin pulloihin. Jätä ne 5-7 päiväksi.
Luumuviini
- Steriloi käyttämäsi suuri kattila sekä pullot, joissa viini säilytetään.
- Huuhtele luumut ja poista varret varovasti. Laita ne isoon kattilaan ja riko karkeasti irti iho perunamurskaimella tai muulla vastaavalla esineellä.
- Kiehauta 16 kupillista vettä erillisessä kattilassa ja kaada se murskattujen luumujen päälle. Tämä auttaa tappamaan luumujen iholla olevat bakteerit tai homeet.
- Peitä kattila kannella ja anna seoksen seistä 1 päivä.
- Kaada seuraavana päivänä sitruunamehu ja lisää sokeria kasteltuihin luumuihin. Sekoita ainekset huolellisesti ennen hiivan lisäämistä kattilaan. Varmista, että noudatat hiivapakkauksen ohjeita sen aktivoimiseksi.
- Laita kansi takaisin ja jätä kattila lämpimään paikkaan 4–6 päiväksi. Tämä antaa sille aikaa käydä. Muista sekoittaa seos vähintään kerran päivässä.
- Siivilöi sen jälkeen kiinteät ainekset ja siirrä viini suuriin lasipurkkeihin. Varmista, että purkkeihin ei tule kiinteitä aineita. Voit erottaa nesteen helposti verkkopannupussilla.
- Peitä purkit tiiviisti, jotta ilma ei pääse sisälle. Anna niiden olla rauhassa 2 viikkoa.
Vastaa