
Kuinka vihannekset käyvät
On 13 heinäkuun, 2021 by admin
Hepatteet: Kuinka vihannekset käyvät
Jos olet koskaan maistanut käyneitä vihanneksia täällä Hepateteissa, huomaat, että niillä on erilainen maku ja haju. Pystymme saavuttamaan tämän tiukalla käymisprosessilla, jonka käymme läpi joka ikinen päivä.
Käyttää on paljon erilaisia vihanneksia. Sinulla on tyypillisiä kaalia, porkkanoita ja kurkkuja. Muut vihannekset, kuten retiisit, nauriit ja pavut, voivat liittyä myös joukkoon. Jokaisella niistä on erilaiset käymismenetelmät, mutta tutustutaanpa alla olevaan yleiseen prosessiin:
Vaihe 1 – Purkit ja pussit steriloidaan
Tämä on erittäin tärkeä vaihe käymisprosessissa, koska astioiden on oltava puhtaita. Laitamme tuotteemme purkkeihin ja pusseihin täällä Hepateteissa, ja niiden on oltava puhtaita ennen käyttöä varastointiin ja pakkaamiseen. Pesemme ja huuhdotaan ne kuumalla vedellä tappamaan kaikki huonot bakteerit, jotta terveelliset bakteerit voivat tapahtua käymisen aikana. Kun ne ovat puhtaita ja kuivia, ne kuljetetaan seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 2 – pilko vihannekset hienoksi
Seuraava prosessi on pesemällä ja pilkkomalla vihannekset. Vihannesten kohdalla on harkittava erilaisia leikkauksia. Esimerkiksi kaalit leikataan yleensä suorakulmaisessa muodossa, kun taas porkkanat pilkotaan julienne. Nämä pestään jälleen ja sitten kiristetään ennen siirtymistä fermentointiprosessin seuraavaan osaan.
Vaihe 3 – Suolaliuoksen ja mausteiden valmistaminen
Kolmas vaihe on myös tärkeä, koska käymisprosessi alkaa tästä. Suolavedellä ja mausteilla on valtava merkitys lisäämällä vihannesten makua ja koostumusta. Nämä tulisi tehdä etukäteen ja varata. Vihannesten pilkkomisen jälkeen näiden ainesosien tulisi olla käyttövalmiita.
Vaihe 4 – Hiero suolaa tai etikkaa vihannesten päällevihannesten
Varmistaaksesi, että jokainennurkka ja kansi on kasteltu mausteisiin, ne on ensin hierottava tai sekoitettava. Kaikki ainesosat asetetaan kulhoon ja sekoitetaan. Suuremmissa erissä nämä sekoitetaan käsin. Käytitpä sitten suolaa tai etikkaa, varmista, että kaikki vihannekset on päällystetty.
Vaihe 5 – Liota suolavedessä ja sulje astiaan.
Seuraavaksi vihannekset asetetaan ensin astian sisälle ja sitten kaadetaan suolaliuos. Varmistamme, että kaikki vihannekset ovat liotettuja, mutta että purkin yläosassa on tilaa. Säiliöt eivät voi olla liian täynnä, muuten se voi sotkea koko prosessin.
Vaihe 6 – Anna käydä muutamasta päivästä viikkoon
Vihannesten fermentoitumiseen tarvittava aika leikatusta ja annosmäärästä riippuen. Pienemmille annoksille niitä säilytetään yleensä 3-5 päivää. Toisaalta isompia annoksia pidetään varastossa yli viikon ajan. Kun prosessi on valmis, siirrämme ne uuteen pakkaukseen ja aloitamme alusta!
Vastaa